Про реформування системи шкільного харчування йшлося на нараді з освітянами
10 січня на базі відділу освіти Городнянської міської ради спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіального управління Держпродспоживслужби провели нараду з керівниками відділу освіти і загальноосвітніх навчальних закладів щодо завершення перехідного періоду реформування системи шкільного харчування.
Під час зустрічі, зокрема, йшлося про вимоги законодавства щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), обговорено основні моменти, що вимагались під час складання чотиритижневого сезонного меню, в тому числі стосовно обмеження кількості солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, збільшення кількості споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.
Представники Держпродспоживслужби зробили акцент на вимогах до постачальників харчових продуктів, зупинились на переліку харчових продуктів, які заборонено використовувати у шкільних буфетах, а також наголосили на забезпеченні належного водопостачання до закладів освіти і змінах до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.
Під час зібрання освітяни отримали від спеціалістів Держпродспоживслужби ґрунтовні відповіді на всі свої запитання.