ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СУБЄКТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

У зв’язку з тим, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з 20 вересня 2019 року в Україні набули чинності норми, що передбачають запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є непророблені інгредієнти тваринного походження, громадська організація «Ресторанна гільдія» разом з компанією «ПРОФІ КЛАБ» проводить відповідні семінари для представників ресторанного бізнесу.
13 листопада 2019 року буде проведене одноденне навчання по системі харчової безпеки в ресторанному бізнесі за адресою:
вул. ГЕТЬМАНА ПОБУБОТКА, 22, м. ЧЕРНІГІВ
ГОТЕЛЬ «Reikartz Чернігів», конференц зала.
ДЕТАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ
Тема: «Міжнародні стандарти харчової безпеки ХАССП (НАССР) в закладах ресторанного господарства»
Дата навчання: 13.11.2019 року (середа) з 10.00 до 18.00
Місце проведення: м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 22
Контактна особа: Ольга 067-960-58-18
Більш детально на сайті: http://www.profi-club.com.ua/uk/portfolio-item/13-11-2019g/
Для операторів ринку навчання платне.
Програма семінару
1-й блок – теоретичний
- Що таке HACCP. Стандарти HACCP в Україні
- Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні
- Причини, процедура і етапи впровадження HACCP. Переваги використання системи НАССР
- Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
- Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і системи моніторингу.
2-й блок – процедурний
- Застосування HACCP у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування
- Контрольні перевірки кухні і співробітників. Фізичне забруднення (в т.ч. особиста гігієна персоналу).
- Контроль температурних режимів і термінів зберігання продуктів. Маркування.
- Очищення та обслуговування обладнання. Видалення відходів, контроль скла, боротьба зі шкідниками
- Харчова алергія і процедура розслідування харчового отруєння гостя. Їжа “на винос” і харчування дітей.
- Навчання персоналу і контроль за дотриманням стандартів.
3-й блок – законодавчий
- Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах ресторанного господарства (HACCP)
- Повноваження ДПСС в частині контролю харчової безпеки в закладах ресторанного господарства (HACCP)
- Процедура і частота перевірок контролюючими органами. Програми-передумови і уніфікована форма акту перевірки.
- Гігієнічні вимоги і обов’язки операторів ринку щодо дотримання харчової безпеки
- Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Кишкові інфекції
- Процедура сертифікації закладу за стандартами HACCP. Права і обов’язки аудиторів по HACCP.
4-й блок – практичний
- Стандартна документація для контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль.
- Основні вимоги до робочих приміщень і фактори ризику
- Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного устаткування підприємств ресторанного господарства
- Оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень та технологічного обладнання підприємств
- Причини зниження ефективності системи HACCP, типові помилки
- Відповідальність за порушення норм НАССР.