Городнянська міська рада
Новини

Минулої п’ятниці в Городнянській міській лікарні та Центрі первинної медико-санітарної допомоги працювала моніторингова група експертів Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації, яку очолював начальник управління Андрій Лінник. Після ретельного вивчення ситуації в медичному закладі, огляду всіх його відділень на зустрічі з керівництвом лікарні, ЦПМСД та керівництвом громади фахівці висловили тверду впевненість, що у Городнянській лікарні багато що змінилось на краще і заклад має шанси не тільки на подальше повноцінне існування, а й перспективи на розвиток. Велику роль у цьому відіграла співпраця по всіх напрямках керівництва лікарні з засновником закладу — Городнянською міською радою по всіх напрямках, особливо у сфері залучення й заохочення до роботи молодих фахівців.

Нині у міністерстві охорони здоров’я планують розробити перспективний план модернизації  спроможних лікарень. 2023 рік визначений як перехідний для цього. Буде проводитись вибіркове контрактування і відслідковуватимуться вимоги до надання послуг по всіх пакетах медичної допомоги.  Якщо лікарня залишиться в переліку спроможних — вона забезпечуватиметься обладнанням відповідно до кластерного розподілу. Обладнання, надане державою, встановлюватиметься саме в тих лікарнях, де воно працюватиме максимально ефективно.

Щодо закладів, які не увійдуть в спроможну мережу, вони працюватимуть як раніше. Ніхто їх закривати не збирається. Але для них стануть недоступними певні пакети медичних послуг і вони не модернізуватимуться, тобто не отримуватимуть  медичного обладнання від держави.

 Нині Міністерство охорони здоров’я проводить попередню роботу по формуванню мережі спроможних лікарень. Спочатку Городнянської лікарні не було в цьому списку. Причина — кадрова нестача лікарів-фахівців, безпосередня близькість до Чернігова, низькі показники кількості проведених операційних втручань тощо. Однак обласне управління охорони здоров’я наполегливо відстоювало необхідність перебування саме Городнянської лікарні в списку спроможних , так як у ній є все необхідне для цього і вона являється прикордонною, так званим форпостом області. І нині Городнянська лікарня на відміну від багатьох інших закладі такого типу внесена в список спроможної мережі лікарняних закладів.  Тому сьогодні і керівництву закладу, й місцевій владі треба зробити все для того, щоб лікарня відповідала даному статусу.

Міський голова Андрій Богдан і його перший заступник Володимир Пінчук запевнили, що місцева влада як засновник й надалі надаватиме лікарні всю необхідну підтримку для забезпечення стабільної роботи закладу. Адже це насамперед в інтересах громади — щоб для наших людей надавались якісні медичні послуги по місцю.