Неділя, 28 Квітня, 2024
Останні:
Городнянська міська рада
Новини

Про стратегію розвитку туризму в громаді говорили на засіданні круглого столу

У просторі можливостей центральної бібліотеки сьогодні, 28 травня, відбулося засідання круглого столу, приуроченого до Всеукраїнського дня краєзнавства.

До обговорення питання щодо розвитку туристичного потенціалу Городнянщини долучилися міський голова Андрій Богдан, начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Олена Яцкова, місцевий краєзнавець Павло Дубровський, співробітники закладів культури та громадськість.

На думку учасників засідання Городнянщина має цікавий історичний колорит, багата на визначні пам’ятні місця. Бібліотечними працівниками та місцевими краєзнавцями опрацьовані першоджерела, на основі яких видана чимала кількість літератури про історію краю. Вони можуть бути використані для підготовки презентаційного матеріалу.

Одним із пріоритетних завдань є виготовлення друкованої та сувенірної продукції, визначення варіативних пішохідних та автобусних туристичних маршрутів в межах Городні та сіл, залучення грантових і спонсорських коштів.

За підсумками обговорення вирішено створити дорадчу раду, члени якої будуть працювати над розробкою стратегії розвитку туризму.

Пресслужба міської ради