Городнянська міська рада
Новини

До другого етапу імунізації включені соціальні працівники

Відучора розпочався другий етап вакцинації від COVID-19. До кола осіб, які потребують імунізації наразі, включено соціальних працівників та інших працівників соціальної сфери.

Директор Центру надання соціальних послуг міської ради Наталія Семенова повідомила, що за зверненням Центру первинної медико-санітарної допомоги, триває опитування працівників та підопічних, які мають вік за 80 років, з метою формування черги на щеплення.

Щодня за будь-яких обставин, не зважаючи на погодні умови, соціальні робітники поспішають до своїх підопічних. Вони надають допомогу у приготуванні їжі, прибиранні, пранні. Також приносять воду, дрова, чистять доріжки, купують продукти харчування, ліки, надають допомогу у проведенні медичних процедур. На обслуговуванні в установі переважно люди похилого віку.

«З метою запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції вакцинацію розглядаємо як дієвий спосіб зниження ризиків зараження», – зазначає директор КУ ЦНСП Наталія Семенова.

З урахуванням змін у законодавстві напрямок соціальної роботи центру об’єднав функції, які до ліквідації виконували територіальний центр з обслуговування та надання соціальних послуг та центр соціальних служб для дітей сім’ї та молоді.

Тепер в установі працює 66 фахівців з соціальної роботи, які здійснюють надання послуг та обслуговування громадян у населених пунктах громади. Територія значна, з урахуванням щільності населення та кількості населених пунктів. Їх у Городнянській громаді налічується 61.

«З огляду на складність епідемічної ситуації загалом, так і на території громади, більшість опитаних дає згоду на вакцинацію. Тож чекаємо своєї черги і водночас долучаємося до інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо необхідності формування колективного імунітету», – зазначила Наталія Семенова.

Пресслужба міської ради