ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СУБЄКТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

     У зв’язку з тим, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з 20 вересня 2019 року в Україні набули чинності норми, що передбачають запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для  потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є непророблені інгредієнти тваринного походження, громадська організація «Ресторанна гільдія» разом з компанією «ПРОФІ КЛАБ» проводить  відповідні семінари для представників ресторанного бізнесу.

    13 листопада 2019 року буде проведене одноденне навчання по системі харчової безпеки в ресторанному бізнесі за адресою:

    вул. ГЕТЬМАНА ПОБУБОТКА, 22, м. ЧЕРНІГІВ

    ГОТЕЛЬ «Reikartz Чернігів», конференц зала.

   ДЕТАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ

    Тема: «Міжнародні стандарти харчової безпеки ХАССП (НАССР) в закладах ресторанного господарства»

    Дата навчання: 13.11.2019 року (середа) з 10.00 до 18.00

    Місце проведення: м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 22

    Контактна особа: Ольга 067-960-58-18

    Більш детально на сайті: http://www.profi-club.com.ua/uk/portfolio-item/13-11-2019g/

   Для операторів ринку навчання платне.

Програма семінару

1-й блок – теоретичний

  • Що таке HACCP. Стандарти HACCP в Україні
  • Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні
  • Причини, процедура і етапи впровадження HACCP. Переваги використання системи НАССР
  • Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
  • Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і системи моніторингу.

2-й блок – процедурний

  • Застосування HACCP у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування
  • Контрольні перевірки кухні і співробітників. Фізичне забруднення (в т.ч. особиста гігієна персоналу).
  • Контроль температурних режимів і термінів зберігання продуктів. Маркування.
  • Очищення та обслуговування обладнання. Видалення відходів, контроль скла, боротьба зі шкідниками
  • Харчова алергія і процедура розслідування харчового отруєння гостя. Їжа “на винос” і харчування дітей.
  • Навчання персоналу і контроль за дотриманням стандартів.

3-й блок – законодавчий

  • Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах ресторанного господарства (HACCP)
  • Повноваження ДПСС в частині контролю харчової безпеки в закладах ресторанного господарства (HACCP)
  • Процедура і частота перевірок контролюючими органами. Програми-передумови і уніфікована форма акту перевірки.
  • Гігієнічні вимоги і обов’язки операторів ринку щодо дотримання харчової безпеки
  • Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Кишкові інфекції
  • Процедура сертифікації закладу за стандартами HACCP. Права і обов’язки аудиторів по HACCP.
  •  

4-й блок – практичний

  • Стандартна документація для контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль.
  • Основні вимоги до робочих приміщень і фактори ризику
  • Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного устаткування підприємств ресторанного господарства
  • Оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень та технологічного обладнання підприємств
  • Причини зниження ефективності системи HACCP, типові помилки
  • Відповідальність за порушення норм НАССР.